Nationaal hitteplan actief

Overige

Vanwege het aanhoudende warme weer heeft het RIVM het nationaal hitteplan in werking gesteld. Het plan moet ervoor zorgen dat groepen die de hitte niet goed aankunnen zo goed mogelijk beschermd worden. Ook wordt het advies gegeven extra alert te zijn op verbranding omdat de zonkracht, de intensiteit van de uv-straling, de komende dagen hoog is. Met het hitteplan wil het RIVM zorgverleners en burgers inlichten over manieren om het ongemak en de gezondheidsrisico’s van de hitte te beperken.

Het hitteplan is een verzameling maatregelen die gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen moeten beperken. Volgens het RIVM vormen ouderen de grootste risicogroep, omdat de temperatuurregeling van hun lichaam meestal slechter is en ze minder snel dorst krijgen en daardoor te weinig drinken. Ook chronisch zieken, jonge kinderen en daklozen moeten volgens het RIVM extra in de gaten worden gehouden.

Tummers advertentie

Tagged