Traumahelikopter met pech in Beesel

112 Beesel Nieuws

In Beesel stond na een incident een traumahelikopter uren lang met pech. De helikopter werd opgeroepen na een incident in een woning op de Sint Jorisstraat. Toen de helikopter weer wilde vertrekken trad er een storing op in de motor. Na drie pogingen om de lucht in te gaan werd besloten om een monteur te bellen. Die kwam vanuit Bonn (Duitsland) naar Beesel om de storing te onderzoeken. Toen bleek dat der een remblok/schijf de rotor klemde. De monteur heeft die losgekoppeld waardoor de helikopter weer kan vliegen.

Het slachtoffer van het incident werd per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Die zou niet per helikopter vervoerd worden, die bracht enkel een gespecialiseerde arts.

De helikopter wordt dinsdag door een andere monteur gerepareerd, in de tussentijd blijft de helikopter inzetbaar. In de tijd dat het team moest wachten op de monteur werden zij verzorgd door buurtbewoners. Zo kregen zij verse broodjes en koud water.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/17y4DUm” standard=”http://www.youtube.com/v/XvQSJhbY-tY?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=XvQSJhbY-tY&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep7941″ /]

 


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie

Tagged