Aanhoudingen voor vals geld

Regio Venlo

Maandagavond heeft de politie in Belfeld een 26-jarige vrouw uit Sittard aangehouden op verdanking van het wisselen van vals geld bij een horecagelegenheid in die plaats. Ze had samen met iemand anders een vals briefje van 50 euro omgewisseld. Toen bleek dat het een vals biljet betrof werd de politie gewaarschuwd. Ze werd in de omgeving, op de Parellelweg, aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het bureau. De andere verdachte wist te ontkomen.

Zondagmiddag werden in Blerick een 20-jarige man uit Gennep en een 37-jarige man uit Venlo aangehouden voor het betalen met vals geld. Zij hadden interesse getoond in een telefoon die via een website werd aangeboden, hadden een afspraak gemaakt op het Station in Blerick en betaalden met vals geld. De verkoper had direct in de gaten dat er iets niet klopte en stuurde hen weg. Agenten controleerde de mannen even later en beiden zijn aangehouden.

De politie adviseert om bij twijfel de echtheidskenmerken van bankbiljetten te controleren. Echte bankbiljetten zijn te herkennen volgens de “voel-kijk-kantel-methode“.

Tummers advertentie

Tagged