Noodweer: West-Limburg krijgt volle laag

Overige

Hevige regen- en onweersbuien veroorzaakten dinsdagavond in Noord- en Midden-Limburg veel overlast. Vooral uit de regio’s Weert en Venray kwamen veel meldingen binnen van stormschade, maar ook uit Mook, Milsbeek en Gennep werd schade gemeld.

Meldkamer overbelast
De centrale meldkamer van de brandweer in Noord-Limburg was door de drukte niet in staat om alle telefoontjes  beantwoorden. Lokale meldkamers werden bemand om alle voertuigen en eenheden aan te sturen. De brandweer riep mensen op bij niet-spoedeisende zakende het nummer 0900-8844 te bellen.

Ook de rest van de avond kreeg het oostelijk deel van Midden en Noord-Limburg te maken met buien, die gepaard gaan met hagel en onweer. Die waren uiteindelijk minder hevig dan het westelijk Limburg te voortduren kreeg.

Tummers advertentie