Veerpont na 84 jaar dienst op pensioen

Gem. Beesel Nieuws Regio Peel en Maas

Het veerpont dat dagelijks tussen Beesel en Kessel vaart wordt volgend jaar vervangen door een nieuw modern veerpont. Het huidige veer, dat dateert uit de jaren 30, voldoet niet meer aan de eisen. Het is oud en niet milieuvriendelijk.

Het nieuwe veer, is een kopie van het veer dat op de Lek bij Wijk bij Duurstede vaart. Op het nieuwe veer is plaats voor meer en zwaardere voertuigen en zal niet met ketting gaan varen, maar met schroeven. Over enkele weken komt een proefveer naar Kessel om te bekijken of het veer geschikt is om hier te laten varen.

Jaren lang was het veerpont aan de ketting het toeristisch gezicht tussen Kessel en Beesel. Wanneer het nieuwe veerpont volgend jaar in gebruik wordt genomen is nog niet bekend.

Veerpont op de Lek bij Wijk bij Duurstede
Tummers advertentie

Tagged