Waarschuwing: Kans op plotselinge zware onweersbuien

Nieuws Reuver

De meteorologen van de verschillende weerdiensten adviseren zeker tot en met zondag weerbericht en neerslagradar goed in de gaten te houden. De buien kunnen plotseling ontstaan en gepaard gaan met zeer zware windstoten, hagel, heel veel neerslag en onweer.

Op de vooruitzichten is de kans groot dat Reuver en omgeving er goed vanaf komt. In de loop van zaterdag bereiken nieuwe onweersbuien het zuiden van het land en trekken dan noordwaarts. Lokaal kan er veel regen vallen en is er kans op (zware) windstoten. Na het natuurgeweld van zaterdagochtend en nacht, is de verwachting dat de rest van de dag rustig blijft.

Een lijn met zware onweersbuien trok zaterdagochtend en avond vanuit BelgiĆ« het zuiden van ons land binnen, meldt het KNMI. “Langs de lijn komen lokaal zware windstoten voor van ongeveer 90 km/u, ook gaan de buien vergezeld van veel regen en plaatselijk hagel. Vanmiddag en vanavond kunnen opnieuw zware onweersbuien ontstaan.

Brandweer
De brandweer en de veiligheidsregio adviseren om niet de straat op te gaan vanwege het hevige noodweer. De brandweer raadt aan om losse spullen rond de woning binnen te zetten of vast te maken. Losse onderdelen kunnen gevaar opleveren voor mensen in de omgeving. Het gaat om pittige onweersbuien, met zware windstoten van rond de 90 kilometer per uur, veel regenval en mogelijk ook hagel.

Schade
Door de bliksem en valwinden ontstaat er schade aan bomen en gebouwen. Vooralsnog is er geen schade gemeld in de gemeente Beesel. In Blerick stortte het dak in van een loods aan de Venrayseweg en in Wessem viel een boom op een caravan. Op het industrieterrein Molenveld in Reuver viel een hekwerk om door de harde wind in de nacht van zaterdag op zondag. De brandweer heeft daarna nog enkele meldingen gekregen van overlast in de gemeente. In Beesel viel een grote Eikenboom tegen een woning. De goot en dakpannen raakte beschadigd, de bewoner had weinig gemerkt en zag bij daglicht dat de boom was omgevallen.

Neerslag
Zaterdagochtend viel er in korte tijd z’n 11,4mm neerslag in Reuver. Zover bekend leverde dat geen problemen op. Zondagnacht viel er in korte tijd 12,4mm neerslag. .

Tummers advertentie