Man vlucht Maas in om openstaande boetes

112 Regio Roermond

Zondagmiddag hebben agenten een winkeldief aangehouden. Een tweede persoon sloeg op de vlucht en sprong in de Maas.

Beveiligingspersoneel had de twee mannen rond 16.30 uur aangehouden nadat zij in het Outlet Center op heterdaad waren betrapt tijdens diefstal in een kledingswinkel. Toen ze de politie waarschuwde besloot een verdachte om er vandoor te gaan. Hij vluchtte richting de Schipperswal, waar hij in de Maas sprong in een poging om zijn achtervolgers te ontlopen. Zijn poging om naar de overzijde te zwemmen mislukte toen hij door een boot van de reddingsbrigade werd opgepikt. Toen de verdachte zag dat de boot richting kade ging waar de beveiliging op hem stond te wachten, sprong hij opnieuw het water in. Dit ging hem echter niet zo goed af, waarna hij toch naar de kant werd gebracht. De 38-jarige man uit Eeklo is direct per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor medische hulp.

Openstaande boetes
Uit onderzoek bleek dat de 38-jarige man nog geldboetes had openstaan, deze heeft hij maandag nadat hij ontslagen was uit het ziekenhuis voldaan. Onderzoek wees uit dat deze man niet betrokken was bij de winkeldiefstal, hij is vervolgens in vrijheid gesteld. De andere aangehouden verdachte, een 36-jarige Roermondenaar, bleek naast deze winkeldiefstal ook nog een tweede diefstal bij een andere winkel te hebben gepleegd. Hij heeft via het ZSM Programma voorstel gekregen voor een transactie.

Tummers advertentie