Roermonds BOA-project gefaalt

Regio Roermond

Het landelijke pilot wat in Roermond oktober vorig jaar van start is gegaan is door de gemeente eerder gestopt dan de bedoeling was. De proef zou geen succes zijn en de boa’s werden te weinig ingezet. Vorig jaar kregen de 18 boa’s van Roermond een speciale cursus waardoor ze bevoegd werden om winkeldieven aan te houden.

Het project is voornamelijk vast gelopen omdat de boa’s altijd nog te weinig bevoegdheden hebben. Zo mogen de boa’s alleen een winkeldief aanhouden als het gaat om 1 persoon, bij meerdere moet alsnog de politie ingeschakeld worden. Vaak was ook het waarde bedrag te groot of de verdachten waren aggressief. Hierdoor moesten in de meeste gevallen de reguliere agenten alsnog worden ingeschakeld om te assisteren of de verdachten op te pakken.

Het project zou duren tot en met juni, gemeente Roermond en politie stopten 6 weken eerder met het project, na overleg met het ministerie. Of het project elders opnieuw wordt geprobeerd is niet bekend.

Tummers advertentie