Politieauto crasht tegen boom in buitengebied

112 Regio Roermond

In de nacht van woensdag op donderdag is een politieauto tegen twee bomen gereden in het buitengebied van Swalmen. Dat gebeurde op de weg genaamd Eind tussen Asselt en het gehucht Wieler. Volgens de politie zou het gaan om een eenzijdig verkeersongeval waarbij een agent gewond zou zijn geraakt.

Rond 01.00 uur zagen agenten een tegemoet komende bromfiets met hoge snelheid rijden op het Eind in Asselt. Hierop hebben zij het dienstvoertuig gekeerd en de achtervolging ingezet. Net buiten de bebouwde kom van Asselt raakte zij vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en kon een frontale aanrijding met een boom niet worden voorkomen. De politieauto raakte vervolgens ook een tweede boom waarna de wagen tot stilstaand kwam.

Een ambulance is ter plaatse geweest voor medische controle van de twee agenten. Een van de inzittenden raakte gewond aan zijn arm en is naar het ziekenhuis geweest voor onderzoek. Het dienstvoertuig is zwaar beschadigd, twee bomen werden door de aanrijding vernield. De bromfietser is niet meer aangetroffen. Politie heeft de zaak in onderzoek.

Tummers advertentie

Tagged