Grote zoekactie om vermiste tieners in Horst

112

De hulpdiensten zijn vrijdagavond laat een grote zoekactie bij het strandbad Kasteelse Bossen in Horst begonnen nadat twee tieners als vermist werden opgegeven.

Getuigen meldden dat een 18-jarig meisje van Poolse afkomst was gaan zwemmen en in de problemen was gekomen. Een 19-jarige Poolse jongen ging het water in om het meisje te helpen. De getuigen zeiden dat de twee allebei onder water raakten en niet meer boven kwamen.

De brandweer zocht met twee boten het oppervlakte af van het strandbad. Ook werd een politiehelikopter ingezet, die het water van bovenaf controleerde op warmtestraling. Ook heeft een duikteam van de brandweer gedoken op plekken waar de twee als laatste gezien zouden zijn.

De zoekactie werd rond drie uur in de nacht gestaakt. Zaterdag in de loop van de ochtend gaat het zoeken verder met behulp van 2 sonarboten.

Het strandbad is afgesloten door de politie en gemeente. De afsluiting blijft van kracht totdat de zoektocht voorbij is. Tot die tijd mag er niet gezwommen worden in het strandbad. De toegangswegen zijn afgesloten en worden bewaakt.

Tummers advertentie