Opnieuw aanhoudingen na betaling met vals geld

112 Regio Venlo

De politie heeft vrijdag en maandag in totaal drie aanhoudingen verricht voor het uitgeven van vals geld. Een 45-jarige man uit Venlo werd maandagmiddag aangehouden nadat hij geprobeerd om met een vals biljet van 50 euro te betalen bij een winkel aan het Nolensplein. Agenten troffen de man aan op de Goltziusstraat waarna hij is aangehouden. Vrijdag werd een 43-jarige vrouw uit Venlo aangehouden nadat ze met vals geld (50 euro) wilde betalen bij een winkel aan de Peperstraat. Voor die zaak werd later ook een 32-jarige man aangehouden. In hun woning vond de politie bij een doorzoeking enkele valse bankbiljetten die in beslag zijn genomen.

De politie adviseert om bij twijfel de echtheidskenmerken van bankbiljetten te controleren. Echte bankbiljetten zijn eenvoudig te herkennen volgens de “voel-kijk-kantel-methode”.

Tummers advertentie