Ophef om boek over een Marrokaans meisje

Regio Peel en Maas

In Panningen is er ophef ontstaan in de Marokkaanse samenleving over een boek waarin van een schrijfster in die plaats, dat heeft omroep Peel en Maas laten weten. De Marokkaanse Mina Janssen uit Panningen is telefonisch bedreigd, nadat in Dagblad De Limburger een artikel heeft gestaan over haar boek ‘Zwervend hart’.

Als ze niet uit Panningen zou verdwijnen, zou ze ‘afgemaakt’ worden aldus de bedreigingen. De 33-jarige heeft een melding gedaan bij de politie. In ‘Zwervend Hart’ vertelt Mina onder het pseudoniem Manal Jaan hoe ze als jong meisje door haar familie uitgehuwelijkt wordt tijdens een vakantie in Marokko. En hoe haar leven verandert in een hel door een echtgenoot die haar als een gebruiksvoorwerp ziet.

Het artikel over het boek heeft nogal wat emoties losgemaakt in Marokkaanse kringen in Panningen. Een aantal mensen blijkt van mening dat de 33-jarige de islam en de Marokkaanse cultuur zwart maakt. Mina vindt het jammer dat mensen haar boodschap verkeerd interpreteren. „Het gaat niet om de islam of om Marokkanen. Het boek gaat over mij. In elke cultuur komen slechte huwelijken voor.”

Tummers advertentie