Belfeldenaar naar Australië per zeilboot

Regio Venlo

Belfeldenaar Jimmy Linders hoopt een dezer dagen voet aan wal te zetten op het Australische vasteland, zonder gebruik te maken van een vliegtuig. Vandaag vertrekt hij vanuit West-Timor per zeilboot naar Australië, afhankelijk van de wind zal dit naar verwachting nog 5 dagen duren.

Twee jaar geleden begon hij aan zijn avontuur. Van Nederland naar Istanboel is hij al liftend door Europa getrokken. Om vervolgens voornamelijk via het openbaar vervoer door Azië te trekken waarbij hij onder andere Iran, Pakistan, China, Maleisië en Indonesië aandeed. In totaal heeft hij reeds 22 landen bezocht tijdens deze reis. Heimwee heeft hij naar eigen zeggen wel, maar de nieuwsgierigheid om nieuwe landen en culturen te ontdekken is groter. Ook het Nederlandse eten mist hij wel eens, maar voorlopig verheugd hij zich op zijn volgende bestemming.

Tummers advertentie