Goedkope benzine over de grens nekslag voor overheid

Overige

De goedkopere benzine over de grens is voor de overheid een flinke strop, z’n 1 miljard euro volgens onderzoek van de BOVAG en NOVE. Door de verhoging van de btw en de brandstofaccijnzen hebben veel pomphouders in de grensstreek het moeilijk.

Pomphouders vlakbij de grens zagen hun omzet in de eerste vier maanden van dit jaar 18 procent dalen volgens het onderzoek. Van de inwoners van het grensgebied tankt nu 53 procent regelmatig in Belgiƫ of Duitsland omdat het daar goedkoper is.

Het kabinet wil op 1 januari 2014 de accijns op diesel met 3 cent per liter verhogen en de accijns op LPG met 7 cent. De brancheorganisaties roepen het kabinet op van deze accijnsverhoging af te zien, omdat voor veel van de 890 tankstations vlak bij de grens daardoor in de problemen kunnen komen.

Tummers advertentie