Nog geen duidelijk spoor van mogelijke kinderlokker

112 Nieuws Offenbeek Regio Roermond

De politie heeft nog geen duidelijk spoor van de mogelijke kinderlokker die actief zou zijn in de regio. Afgelopen week zou een man snoepjes uitdelen aan kinderen in een speeltuin in Swalmen en vervolgens gevraagd hebben om met hem mee te gaan. Dat is aldus wat de kinderen verteld zouden hebben zegt de politie. Een dag later zou ook een kind op een schoolplein in Offenbeek zijn aangesproken door een man die ook snoepgoed aanbood.

De politie kijkt serieus naar elke melding. Zij probeert steeds een goeie inschatting te maken van de diverse meldingen en houdt de ontwikkelingen goed in de gaten.

Het bericht, gebaseerd op de verhalen van kinderen, verspreidde zich snel en leidde tot een hoop onrust onder ouders. De politie laat weten dat na de meldingen nog steeds niet duidelijk óf er daadwerkelijk een kinderlokker is.

Verzoek van de politie aan ouders en scholen om waakzaam te blijven en de politie te bellen, als er zich iets verdachts voor doet. Dat mag op 112 maar ook op 0900-8844.

Tummers advertentie