Aanmelden voor de 6e Blageliedjesmiddig

Events

Ook dit jaar organiseert v.v. De Windjbuujels weer een blageliedjesmiddag. Net zoals vorig jaar zal dit evenement plaatsvinden op de zondagmiddag na de “grote” liedjesavond in Café-Zalen de Paerssjtal. Het is alweer de 6e keer dat de blage van Reuver strijden om de titel blagesjlaeger.

De grote vraag is natuurlijk: Wie volgt de Nag neet Prinse op? Vorig jaar zetten zij Reuver en omstreken op hun kop met hun winnend liedje : “Ein sjiek aadwief.”

Vanaf nu is het mogelijk om je aan te melden en mee te strijden om de titel blagesjlaeger 2013-2014 en kun je een plek veroveren op de nieuwe Windjbuujels CD. Mogelijk schep je het zelfs tot de finale van het KVL, waarvan de finale oppe Ruiver wordt gehouden… wie weet?

Wie mag zich aanmelden?
Kinderen in de leeftijd vanaf 10 tot 16 jaar kunnen zich aanmelden als solo artiest of met een groepje. Je mag zelfs meedoen met je klas!!

Hoe gaat dit in zijn werk?
Drie Reuverse componisten hebben een melodie geschreven waarop de deelnemers zelf een eigen tekst in het dialect kunnen schrijven. Inmiddels heeft prins Sjoerd I in de klassen van de Reuverse scholen een CD achtergelaten met deze muziek en is deze ook terug te vinden op de website windjbuujels.nl, zodat je aan de slag kunt.
Op de website van v.v. De Windjbuujels (Windjbuujels.nl) kun je de muziekbestanden downloaden. Je kunt ze ook altijd opvragen via e-mail (blageliedjesmiddig@windjbuujels.nl). Schrijf je liever zelf tekst en muziek? Dat mag natuurlijk ook.

De aanmeldtermijn en uiterste inleverdatum van de liedjes is 16 september 2013.

Fotobijschrift: Winnaar 2012-2013 ”De nach neet Prinse”. V.l.n.r.: Gert-Jan Kusters (tekstschrijver), Joep Kusters, Rody Gommans en Jack Claessen (componist).
Fotograaf: Jac Vullers
Tummers advertentie