Voorlichting over huiselijk geweld voor scholieren

112 Gem. Beesel Nieuws Regio Peel en Maas

Stichting Vorkmeer, de politie en de gemeente Peel en Maas zijn begonnen met het geven van voorlichting aan scholieren over huiselijk geweld op het Bouwens van der Boije College in Panningen. Emmy Zegers, maatschappelijk werkster Vorkemeer en Ans Theunissen, schoolagente op het Bouwens, bezoeken de 2e jaars studenten en geven interactieve voorlichting over huiselijk geweld. Kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld zijn vaak onbedoeld slachtoffer.

De gevolgen voor het getuige zijn van huiselijk geweld, zijn even zwaar als het daadwerkelijk slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Het accent voor hulp lag in het verleden vooral bij diegene die het geweld moest ondergaan en diegene die het pleegde, terwijl de kinderen vaak later in het proces werden meegenomen.

Het project is onderdeel van het programma tegen huiselijk geweld van Vorkmeer, gemeente en politie Huiselijk geweld is een groot maatschappelijk probleem. Achter 1 op de 4 voordeuren is er sprake van huiselijk geweld. Zover bekend krijgen alleen de leerlingen van het Bouwens college in Panningen voorlichting over huiselijk geweld, mogelijk dat andere scholen in de regio het project over nemen.

De gemeente Beesel heeft laten weten dat zij het onderwerp Huiselijk Geweld later dit jaar verwerken in de ‘week van de veiligheid’. Details rondom ‘week van de veiligheid’ volgen binnenkort.

Tummers advertentie