Gestolen in Venlo, geveild in Londen

Regio Venlo

Veilinghuis Sotheby’s in Londen heeft een gestolen kunstwerk uit Museum van Bommel van Dam kort na de diefstal geveild. Dit meldt NRC. Het werk van Jan Schoonhoven werd aangeboden onder een valse titel en was een kwartslag gedraaid. De Nederlandse koper ontdekte dat de titel was vervalst en ging verhaal halen bij Sotheby’s, toen stapte het veilinghuis naar de politie.

Het witte reliëf, van papier-maché en latexverf, ging voor 182.500 pond (213.928 euro) onder de hamer. Het veilinghuis bood het uit 1969 daterende werk aan met een vervalste titel.

In maart werden vier kunstwerken gestolen in Venlo. De melding uit Londen over het grote werk van Schoonhoven kwam twee weken geleden. Vorige week werden twee andere kunstwerken van Schoonhoven afgeleverd bij de politie in Amsterdam.

Tummers advertentie