Groot alarm na brand in Venlose binnenstad

112 Regio Venlo

De brandweer is woensdagmiddag massaal uitgerukt naar een adres in de Venlose binnenstad na een brandmelding. Een persoon is door de politie uit het pand gehaald. Korte tijd waren er zwarte rookwolken te zien boven de stad.

Door de flinke rookontwikkeling werd de omgeving ontruimd van publiek. De bewoner die door de politie uit de woning is gehaald, is met lichte verwondingen overgedragen aan de medewerkers van de ambulancedienst. 14 personen uit omliggende panden werden geƫvacueerd en waren tijdelijk opgevangen in de omgeving.

De woning is onbewoonbaar, de oude houten constructie verbrandde door de vlammen. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brandweer kon door snel optreden uitbreiding naar omliggende panden voorkomen.

De burgemeester van Venlo, Antoin Scholten had samen met de gouverneur Theo Bovens een rondleiding door de projectwijk Q4. Nadat de rondleiding was afgerond brak de brand uit. Hij sprak onder andere met de hulpverleners ter plaatse.


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie