Twee honden overleden na felle brand

112 Regio Roermond

Bij een uitslaande brand in een woning in Roermond zijn donderdagavond twee honden om het leven gekomen. Even voor half elf werd de brand ontdekt aan de Petrus Polliusstraat in de wijk De Kemp.

Omdat er niemand in de woning was, forceerde de brandweer de voordeur. In de kelder was een hennepplantage. Daar is het vuur waarschijnlijk begonnen en vervolgens overgeslagen naar de eerste etage.

Door het vuur sprong een gasleiding van een kachel kapot. De brandweer sloot daarop het gas af. Voor de dieren kwam alle hulp te laat. De bewoonster en een andere man zijn aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor in verband met de vondst van de hennepplantage. Deze plantage is waarschijnlijk ook de oorzaak van de brand.

De kans is groot dat de verzekering de schade niet dekt, de burgemeester de woning sluit en de hypotheekverstrekker de hypotheek opschort waardoor de woning in een keer afbetaald moet worden. Dit buiten de boete en terugvordering wegens illegale inkomsten.

Tummers advertentie