Man gepakt via DNA na woning overval vorig jaar

112 Beesel Nieuws

Een 32-jarige man uit Roermond is maandag aangehouden in zijn woning op verdenking van een overval op een woning in Beesel in december 2012.

De man zou een vrouw in haar woning aan de Holleweg hebben overvallen op zaterdag 1 december. De vrouw had boodschappen gedaan en wilde via de achterdeur de woning binnengaan waarna ze door twee onbekende daders naar binnen werd geduwd. Omdat het alarm vervolgens afging is het duo gevlucht en heeft dan ook geen buit gemaakt. De bewoonster raakte niet gewond. De zaak is onder de aandacht geweest van het programma Opsporing Verzocht en heeft enkele tips opgeleverd. Dankzij een DNA-hit kon de zaak worden opgelost. De verdachte is voorgeleid bij de rechter commissaris en in bewaring gesteld. Het politieonderzoek naar de tweede verdachte wordt voorgezet.

Tummers advertentie