Gewonde door gasexplosie in woning Neer

112 Nieuws

Een flinke ravage in een woning na een gasexplosie in Neer. Door nog onbekende oorzaak ontplofte een gastank met propaan in de kelder van de woning. Daarbij raakten een kindje van 1 jaar en een vrouw van 30 jaar gewond. Beide slachtoffers zijn met brandwonden als gevolg van een grote steekvlam naar ziekenhuizen gebracht. Het kind had ernstige brandwonden in het gezicht, de vrouw had brandwonden aan de armen. Een kind van 3 jaar liep lichte verwondingen op die meteen konden worden behandeld.

Door de explosie ontstond een grote drukgolf, die niet alleen een gat in de vloer sloeg, maar ook de vloer tussen de eerste en de tweede verdieping optilde, de achterdeur wegblies en de meubels door het huis blies. Ook het dak en de helft van de dakpannen zijn los komen te liggen.

De gemeente Leudal doet volgende week een bouwkundig onderzoek. De brandweer heeft resterende gasflessen uit de kelder gehaald en veiliggesteld. Onderzocht wordt of die de oorzaak van de explosie is geweest. Het kind van 1 jaar dat is overgebracht naar het ziekenhuis van Roermond, is later ontslagen uit het ziekenhuis. De vrouw is in latere overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk, voor specialistische nazorg.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1aCcXHs” standard=”http://www.youtube.com/v/zJXOqK_wbVo?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=zJXOqK_wbVo&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep6820″ /]


Foto’s: David Dunnaway

Tummers advertentie

Tagged