Roermond gaat verenigingen helpen met vrijwilligers

Regio Roermond

De gemeente Roermond wil met workshops, stappenplan en intensieve begeleiding verenigingen helpen met het werven van vrijwilligers. Het tekort aan vrijwilligers is het nummer één probleem bij verenigingen. De meeste activiteiten van een vereniging kunnen alleen doorgang vinden als er voldoende vrijwilligers zijn. De gedachte dat niemand meer tijd en energie wil steken in het vrijwilligerschap is echter onterecht.

Verenigingsadviseur Cristan Segers van Huis voor de Sport: “Veel mensen zijn graag bereid iets te betekenen voor de vereniging. Het geeft hen voldoening en zorgt voor veel sociaal contact. Maar de activiteit moet wel bij de mensen passen en mensen moeten weten dat er een behoefte is, dat ze echt nodig zijn.

De methode is al bij honderden verenigingen in Nederland toegepast en in Limburg zijn met de methode al 525 vrijwilligers aangetrokken. Sportverenigingen, maar ook muziekcorpsen en andere soorten clubs hebben baat bij de cursus.

Tummers advertentie