“Tegelse wijk Op de Heide onveilig door hangjeugd”

Regio Venlo

De overlast in de Tegelse wijk Op de Heide is de laatste tijd dusdanig geëscaleerd dat veel buurtbewoners zich onveilig voelen. De gemeente wil op termijn een samenscholingsverbod instellen rondom het Glazenapplein in de wijk als de problemen ondanks alle inspanningen onveranderd blijft.

De overlast wordt volgens bewoners in de wijk veroorzaakt door een groep van zo’n vijftig Marokkaanse jongeren tussen de 15 en 23 jaar. Die voornamelijk ‘s avonds en ‘s nachts verblijven op het Glazenapplein en in de straten eromheen.

Zo zijn er in de wijk auto’s vernield en ruiten ingegooid bij woningen en een basisschool. CDA-raadslid Aissa Meziani vertelde tegen Omroep Venlo dat “Van de grote groep slechts een kleine harde kern heeft die zich echt schuldig maakt aan crimineel gedrag“. Een oplossing lijkt nog niet nabij, er wordt namelijk al twee jaar gewerkt om de overlast tegen te gaan. De gemeente, politie, jongerenwerkers en de moskee zitten erbovenop, maar nog zonder resultaat.

Tummers advertentie