Vijf F-16’s boven Roermond tijdens herdenking

Regio Roermond

Vanaf vliegbasis Volkel vertrekken zaterdag 7 september rond 13.30 uur vijf F-16 jachtvliegtuigen om een fly-by te verzorgen boven het Nationaal Indië Monument in Roermond. Daar worden de militairen herdacht die hun leven gaven in Nederlands-Indië of Nieuw-Guinea. De toestellen worden rond 15 uur terug verwacht op vliegbasis Volkel.

Het Nationaal Indië Monument 1945-1962 herinnert aan de ruim 6.200 Nederlandse militairen die in de periode tussen 1945 en 1962 in het voormalige Nederlands-Indië of in Nieuw-Guinea zijn gesneuveld. Bij het monument wordt jaarlijks een herdenkingsplechtigheid gehouden. Tijdens deze plechtigheid vliegen de toestellen laag over de begraafplaats om een eregroet te brengen aan de gevallenen. Deze eregroet wordt uitgevoerd in een zogenoemde ‘missing man’ formatie, waarbij één toestel de groep verlaat als symbool voor de gevallenen.

Tummers advertentie