“Verjongingscrème” voor A73 Belfeld

Regio Venlo

Rijkswaterstaat gaat op een deel, z’n 5 a 6 kilometer van de A73 ter hoogte van Belfeld behandelen met een verjongingscrème. Bij de uitvoering is de TU Delft, TNO en een drietal aannemers betrokken die het ‘verjongingsmiddel’ het middel afgelopen jaren uitvoerig getest hebben. Dat gebeurde toen op korte wegvakken, nu willen de partijen het op langere wegvakken testen.

De verjongingscrème voor asfalt is een mooie innovatie om kosten op onderhoud te besparen. Bovendien levert dit minder verkeershinder op en is het een milieuvriendelijkere manier van wegbeheer” aldus Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu).

Het asfalt dat gelegd is op het A73 traject gaat normaliter z’n 11 jaar mee, door de behandeling moet dat 2 tot 3 jaar langer worden. Ook zou het middel vorstschade in de winter kunnen voorkomen.

Tummers advertentie