Sloop greswarenfabriek halverwege

Nieuws Offenbeek

Na de officiële start een aantal weken met de sloop van de greswarenfabriek is de aannemer halverwege de sloopwerkzaamheden. Het langwerpig gebouw moet nog worden afgebroken, dat kan zodra het vierkante gebouw verstevigd is. De bekende toren zal als laatste gesloopt worden. Zodra de sloopresten zijn opgeruimd kan men beginnen met saneren van de grond, daarna kan men beginnen met de bouw. Voor een concept van de bouwplannen, klik hier.

Het is nog niet officieel bekend wie de woningen gaat bouwen, woning stichting Woongoed 2Duizend heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de levensbehoefte in de gemeente Beesel. In het concept staat dat er 150 woningen (koop en huur) voor verschillende doelgroepen en zestien zogenaamde woon-werklocaties gebouwd gaan worden.

Gemeente Beesel en de Limburgse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen BV (LHB) hebben besloten om samen 12 werkwoonkavels te realiseren binnen inbreidingsplan Molenveld-Zuid. Wethouder Jan Smolenaars van gemeente Beesel en directeur LHB Rob van Midden hebben op 5 juni 2013 een realisatieovereenkomst ondertekend. Met de realisatie van de werkwoonkavels komen gemeente Beesel en LHB samen tegemoet aan de vraag naar een unieke combinatie van bedrijfsruimte en bedrijfswoningen in de gemeente Beesel.

Het Reuverse bedrijf Aerokopter maakte onlangs luchtopnames van de sloopwerkzaamheden van de fabriek in Offenbeek voor Ruiver.nl. Vanuit de lucht is goed te zien hoe de 6 hectare grond er momenteel uit ziet.  Als alles volgens plan verloopt zou medio 2022 het project afgerond moeten zijn.

Foto’s: Aerokopter
Tummers advertentie