Herfst storm een feit, veel neerslag en harde wind

Overige

De zomer heeft onlangs al plaats gemaakt voor de meteorologische herfst, dinsdag was officieel de eerste herfst storm van 2013 een feit. Op verschillende plekken in het land werd waaide het stevig, op enkele plekken zelfs een stormachtige wind kracht 8 met snelheden tussen 62-74 km/h. Ook in onze omgeving waaide het krachtig, gemiddeld z’n 47km/h. Zo sterk dat veel paraplu’s wegwaaide.

Neerslag
Ook viel er buitengewoon veel neerslag, dankzij een actieve storing viel er in het oosten plaatselijk al meer dan 80mm neerslag. Dat is meer dan normaal gesproken in een hele maand september valt. Normaal valt er zo’n 65 mm in Oost-Nederland. 80mm is vergelijkbaar met 8 volle emmers water per vierkante meter.

Overlast
De eerste storm van de meteorologische herfst zorgde in Limburg niet voor noemenswaardige problemen. Enkel wat afgebroken takken en of straten die korte tijd blank stonden. In de randstad zorgde de regen voor meer overlast, zo waren er lange files op de snelwegen vanwege de hoeveelheid regen.

Vooruitzicht
Komende dagen blijft het grijs, maar minder neerslag dan afgelopen dagen. In het weekend is dankzij een storing kans op lichte dan wel motregen te verwachten. Temperaturen tussen de 17 en de 20 graden.

Tummers advertentie