Ophef om parkeervergunningen in Reuver

Gem. Beesel

In de nacht van woensdag op donderdag zijn er op de parkeerplaats achter het gemeentehuis ‘nieuwe’ vergunning houder borden geplaatst. Onlangs kreeg de Burgemeester Petra Dassen parkeervak “Mooder” aangewezen om haar auto te parkeren. Afgelopen nacht zijn daar borden aan toegevoegd zoals, Klein zoon, Klein dochter, Dochter, Zoon, en andere familie aanduidingen.

Emiel Julicher zit achter de actie, hij voert met deze actie aandacht om de gang van zake rondom het parkeerbeleid in het centrum van Reuver. Sinds dat het Raadhuisplein op de schop is gegaan is er nauwelijks parkeerplek in het centrum. Omwonende, waaronder Julicher krijgen geen ontheffing om tijdloos de parkeren. Na studie blijkt dat er 15 ambtenaren wél een ontheffing hebben gekregen om tijdloos te kunnen parkeren. Dit tot grote ongenoegen van Julicher die keer op keer bekeuringen krijgt van de BOA. Het is dus oneerlijk dat ambtenaren voorrang krijgen op omwonende die meer belang bij het parkeren hebben.

Onlangs is er nog een onderzoek geweest in het centrum van Reuver. Daaruit blijkt dat het centrum van Reuver een goede bereikbaarheid zou hebben en voldoende parkeergelegenheid. Burgers zouden het centrum van Reuver bestempelen met een 7 vanwege het ruime aanbod.

Foto: Emiel Julicher
Tummers advertentie