Nieuwe nummers op brandweervoertuigen

112 Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Alle brandweervoertuigen van de brandweer van de veiligheidsregio Limburg-Noord hebben een nieuw voertuignummer gekregen. De brandweer korpsen in Noord-Limburg maken deel uit van de Veiligheidsregio Limburg-Noord, dit betekend dat er een regionale brandweer is en daarom zijn er dan ook regionale voertuignummers.
De nieuwe voertuignummers bestaan uit drie cijferparen. Elk cijferpaar geeft informatie de veiligheidsregio, het korps en voertuigtype.

Voor het korps in Reuver betekent dit dat de bluswagen niet meer BS742 heet, maar 23-3331. Het WVD-voertuig/extra manschappen wagen die voorheen de benaming BS772 had, is nu 23-3382. De burger merkt er niets van de verandering van de benaming, het heeft geen enkele invloed op de uitruk tijden.

Tummers advertentie