Geen toezicht op parkeerbeleid ambtenaren

Gem. Beesel Nieuws

Na de actie van Emiel Julicher donderdagochtend omdat een aantal ambtenaren wél een parkeerontheffing hebben in het centrum van Reuver en bewoners dat niet krijgen, laat de wethouder weten er afspraken zijn gemaakt met de betreffende ambtenaren. Volgens Julicher worden die afspraken niet na geleefd, terwijl bij het station genoeg ruimte is, parkeren ambtenaren altijd nog achter het gemeentehuis of met ontheffing in de blauwe zone. Ook blijkt dat er geen toezicht op is, de BOA controleert alle geparkeerde voertuigen, en niet of ze volgens de afspraak geparkeerd staan.

De wethouder gaat er vanuit dat de afspraak nageleefd wordt door de ambtenaren van de gemeente. Die de ontheffing hebben gekregen zouden immers een ambulante functie hebben, daardoor moeten zij snel bij hun auto kunnen. Zoals een dienst doende bevelvoerder van de brandweer die overdag in het gemeentehuis werkt.

De wethouder heeft afgesproken met de ambtenaren die een ontheffing hebben niet in het centrum te parkeren als dat niet nodig is, aldus Terence Vroomen tegenover Dagblad de Limburger donderdag. Volgens Julicher werkt het beleid niet, de 38 parkeerplaatsen achter het gemeentehuis zijn bijna dagelijks bezet door de ambtenaren. Daardoor moeten omwonende en ondernemers in het centrum hun auto elders parkeren.

Julicher vraagt zich af of er voor de ambtenaren een andere parkeerplek gevonden kan worden. Zodat omwonende van het centrum de mogelijkheid krijgen om dichter bij huis te parkeren. De wethouder gaat intern met de ambtenaren communiceren om niet te parkeren in het centrum als dat niet nodig is en elders kan.

Tummers advertentie