Lokale omroepen gaan meer samenwerken

Regio Peel en Maas Regio Venlo

De lokale omroepen in Noord en Midden-Limburg willen meer gaan samenwerken. Daarvoor hebben de betrokken omroepen een intentieverklaring getekend. Het gaat om de omroepen in Venlo, Horst aan de Maas, Venray, Peel en Maas en Leudal/Maasgouw. RTV Roermond en RTV Beesel zijn niet aangesloten bij de samenwerking.

De omroepen willen producties gaan uitwisselen, en samen cursussen gaan verzorgen. Daarmee willen ze kwaliteit verbeteren en meer aanbod genereren van lokaal nieuws. De samenwerking komt niet onverwacht, de OLON (de organisatie achter alle lokale omroepen in Nederland) wilt de 290 lokale omroepen wilt laten fuseren tot z’n 50 a 60 omroepen. De overheid wilt namelijk bezuinigen op de omroepen.

Uit een evaluatie door het Commissariaat voor de Media blijkt dat landelijk bijna een derde van de lokale omroepen moeite heeft om het hoofd boven water te houden, Omroep Venlo zou samen met TV Maastricht er goed voorstaan. De samenwerking kan betekenen dat bedrijven meer geïnteresseerd worden voor het adverteren van radio en televisie spots.

Tummers advertentie