Het regent dode takken op Berkenweg

Nieuws Reuver

Wandelaars, fietsers en bewoners aan de Berkenweg in Reuver lopen al jaren het risico om geraakt te worden door een vallende tak. De bomen die over de weg hangen zijn namelijk deels verrot waardoor een tak onverwachts kan afbreken. De gemeente zou afgelopen jaren verschillende malen gewaarschuwd zijn over het gevaar van boven, de buitendienst zou volgens een bewoner hebben afgesproken om met een hoogwerker de takken te inspecteren. Volgens hen zou er geen gevaarzijn dat een tak zou kunnen afbreken werd later verklaard aldus een bewoner.

De bomen staan op het parkje van Dierenrijck dat beheerd wordt door vrijwilligers, de gemeente is eigenaar van de grond en de bomen. Woensdagmiddag brak er opnieuw een flinke tak af. Twee wandelaars zouden op drie meter na gemist zijn door de vallende tak. De buitendienst zou door de parkbeheerder geïnformeerd zijn die liet weten om in oktober de gevaarlijke takken af te zagen.

Volgens een buurtbewoner duurt dat te lang. Elk jaar vallen er vele takken naar beneden, soms kleine en soms wat grotere zoals vandaag. Op en rondom het park zijn ook de bewoners van PSW actief die daardoor ook onnodig risico lopen als ze de dieren verzorgen of met andere activiteiten bezig zijn. De gemeente kon woensdag niet reageren op het zoveelste incident op de Berkenweg, de voorlichtster was niet bereikbaar.

Tummers advertentie