Reuvernaar treft explosief aan in bosgebied de Walsberg

Nieuws Reuver

Een 44-jarige Reuvernaar keek donderdag raar op toen hij met zijn metaaldetector op een brisantgranaat stuitte. Hij was aan het zoeken naar oude muntjes in een bosperceel aan de Beeselseweg ter hoogte van de Mariahoeven.

Meteen herkende hij het gevaar en alarmeerde de politie, die schakelde vervolgens de Explosieven Opruimingsdienst in. Die kwamen vrijdag het explosief ophalen. Ondanks de kans dat er er nog meer oude explosieven diep in de grond zitten, zoekt de vinder onverminderd door in het bosgebied naar oude muntjes etc.

De brisantgranaat werd in de jaren tachtig van de negentiende eeuw ontwikkeld. Het is een stalen huls gevuld met springstof, waarbij de omhulling bij de ontploffing in scherven breekt, die in het rond vliegen en daardoor schade toebrengen.

Foto: Maurice Rayer
Tummers advertentie