Tientallen wielen van vrachtwagens gehaald

112 Regio Venlo

Vanaf een bedrijventerrein aan de Floralaan in Venlo hebben onbekenden afgelopen weekend zo’n 40 wielen van vrachtauto’s afgehaald en gestolen door de zware trucks op te krikken. Bij een bedrijf aan de zelfde straat werden zo’n vijf tot tien wielen van opleggers weggehaald. Daarnaast werd zeil van een oplegger gestolen.

Uit onderzoek blijkt dat de daders in beide gevallen de wielen vermoedelijk onder een hek hebben doorgehaald waar ze een gat hadden gegraven. De daders hebben hier de nodige moeite voor moeten doen, want een wiel weeg enkele tientallen kilo’s. Ook zijn er accu’s gestolen bij verschillende vrachtauto’s. De politie onderzoekt de zaak en vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien om contact op te nemen.

Het bedrijf wil dat de gemeente Venlo het voortouw neemt om te komen tot een goede beveiliging van het terrein. De directeur van de vrachtwagendealer vermoedt dat het gaat om een Oost-Europese bende. Hij schat de schade op zo’n 50.000 euro. Van de diefstal zijn camerabeelden beschikbaar, die worden aan de politie gegeven.

Tummers advertentie