Reuvernaar komt om bij vliegtuigcrash in Frankrijk

Nieuws Reuver

In Frankrijk is de 71-jarige Reuvernaar Toon Jacobs omgekomen bij een vliegtuigcrash. De vliegfanaat stortte afgelopen weekend neer in zijn zelfgemaakte ULM-vliegtuigje. Hij zou volgens Franse media zou het toestel na het maken van een bocht de grond hebben geraakt waarna er brand uitbrak.

Toon was voorzitter van VV “de Windjbuujels” toen hij Joep Hermans in 09-01-1987 opvolgde tot 14-05-1993, toen gaf hij de hamer over aan Pierre Pubben.

De Toon Jacobs was in een vroeger leven installateur van centrale verwarming en zwembaden. In 1976 had hij een ernstig auto-ongeval, twee jaar moest hij met krukken lopen en hij kreeg onverwacht de tijd om zich met modelbouw bezig te houden. Toon: “Ik woonde in de buurt van Venlo en trok naar de modelbouwclub Jupiter op de Groote Heide voor wat hulp. Mijn echtgenote Thea kwam al vlug met het idee om zelf een groot vliegtuig te bouwen, dan konden we echt samen gaan vliegen. Vele vliegtuigbouwers zijn trouwens als modelbouwer gestart.

Tummers advertentie