Drukker bij notarissen door eigen bijdrage AWBZ

Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

Tienduizenden mensen in Nederland hebben dit jaar een notaris opgezocht om hun testament te laten wijzigen. Reden is de AWBZ. De ouderen willen de eigen bijdrage omzeilen zodat hun kinderen het geld erven. Om de oplopende kosten van de AWBZ in te perken, is er per 1 januari een eigen bijdrage ingevoerd.

Wie dit bedrag niet kan betalen uit zijn pensioen en AOW, moet het eigen vermogen aanspreken. De eigen bijdrage voor het verzorgingshuis kan oplopen tot 24.000 euro per jaar. Dit kan worden omzeild door een aanpassing van het testament. Daarin kunnen ouderen opnemen dat kinderen hun kindsdeel mogen opeisen als de langstlevende ouder in een verzorgingshuis wordt opgenomen. Dit moet allemaal geregeld worden bij de notaris.

Tummers advertentie