Aanpassing flexdrempels noodzakelijk

Nieuws Reuver

De gemeente wacht de evaluatie van de flexdrempels op de Heerstraat en Kesselseweg niet af, dat heeft de Limburger dinsdag laten weten. Sinds de drempels in gebruik zijn genomen hebben de aanwonende overlast van de drempels. Het gaat om trillingen in de woning en het geluid dat de drempel produceert dat in de woningen merkbaar is.

De flexdrempels zijn er aangelegd vanwege de maximum snelheid op beide wegen van 30km/h. Zware voertuigen hoeven niet te stoppen voor de drempels, omdat die namelijk door het gewicht doorzakt. Dat voorkomt dat de voertuigen steeds moeten afremmen en op snelheid moeten komen. Hoewel dat de drempel bij personenauto’s nauwelijks mee beweegt, veroorzaakt het wel trillingen en geluid.

Om dat te reduceren wil door er rubbermatten op te leggen. Eigenlijk wilde de gemeente het onderzoek afwachten dat was in gesteld nadat de bewoners de problemen bij de gemeente aankaartten. Met geluidsmetingen voor en na de aanpassing wordt dit najaar bekeken of de overlast verminderd is.

Tummers advertentie