Gratis WiFi in de binnenstad van Venlo

Regio Venlo

Ziggo en Venlo Partners gaan samen het gratis WiFi aanbod aan bezoekers van de Venlose binnenstad uitbreiden door inzet van zogenaamde straatkasten. Deze straatkasten, die normaliter gebruikt worden voor dataverkeer en televisiesignalen, kunnen met een technische ingreep geschikt worden gemaakt als een krachtige WiFi Hotspot met een zendbereik van ca. 100 meter. Vrij en zonder een password voor iedereen toegankelijk. Venlo heeft met de inzet van deze techniek een primeur.

Het gebruik van het op de Markt en Oude Markt al aanwezige Free WiFi is in de afgelopen 3 maanden meer dan verdubbeld, ook het NS station in Venlo heeft sinds kort gratis WiFi. “Dat bewijst de behoefte en met deze uitbreiding komen we met een slim antwoord” aldus de initiatiefnemers. Free WiFi biedt de mogelijkheid om met smartphones en met tablets gratis te communiceren zonder het mobiele telefonie netwerk te belasten. Ondernemers kunnen mee profiteren door via het internet met de bezoeker in de stad in contact zijn: Snel, eigentijds en makkelijk. Het wordt door deskundigen als een basisvoorziening in een moderne binnenstad gezien.

De samenwerkingsovereenkomst tussen de Venlo Partners en Ziggo is op 1 oktober 2013 ondertekend. Het streven van beide partijen is dat bezoekers van de binnenstad van Venlo nog voor de eerste sneeuwval gebruik kunnen maken van Free Wifi.

Tummers advertentie