Burgemeester Dassen kookt mee op Lommerbergen

Nieuws Reuver

Donderdag kookte burgemeester Petra Dassen samen met 20 leerlingen van basisschool de Triolier in de keuken van de Lommerbergen. De kooksessie met burgemeester Dassen valt midden in de ‘Week van de Smaak’, die van 28 september tot 6 oktober de regio Venlo tot Hoofdstad van de Smaak 2013 heeft uitgeroepen. In het teken van de ‘Week van de Smaak’ zet Landal De Lommerbergen dit keer graag de allerkleinsten in de kijker. De burgemeester mocht de nieuwe kinder menu-kaart presenteren en het eerste recept samen met de kinderen maken.

Pas na deze serieuze test beleeft de kinderkaart haar officiële première, en zal de burgemeester met veel plezier het eerste kindergerecht bereiden dat besteld wordt. Zij krijgt daarbij uiteraard de culinaire steun van de chef-koks van De Lommerbergen en Kokkerelli. Dat koken niet gemakkelijk is blijkt wel nadat de burgemeester gewond raakte toen ze met een mesje uitschoot.

De Lommerbergen hecht veel belang aan de gezondheid van kinderen. Daarom is er gekozen om het Winnende Gezonde Kindermenu 2013 van de Regio van de Smaak op de nieuwe Kindermenukaart te zetten. Per jaar worden er in de diverse restaurants op het park ruim 30.000 kindermenu’s opgesmuld.

Kidz Kook Keuken
Het Kidz Kook Keuken programma is als “menu” te reserveren of “à la carte” te boeken. Het programma bevat onderdelen als: groenten plukken in de moestuin, het bakken van echte Limburgse vlaaien en Italiaanse pizza’s, het proeven en beoordelen van de gerechtjes van de kinderkaart, en het volgen van les in tafelmanieren en eetetiketten. Natuurlijk met een eigen koksmuts en eigen kookschriftje. Behalve kookles krijgen de kids ook de eerste lesjes in tafelmanieren en eetetiketten. Na een kort verblijf op De Lommerbergen wordt thuis uit eten gaan met de kinderen wel heel erg leuk…

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1dXUJPq” standard=”http://www.youtube.com/v/_lmfFKjCmo0?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=_lmfFKjCmo0&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep8907″ /]
Foto’s: David Dunnaway
Tummers advertentie