Berkenhutweg afgesloten vanwege asbest

Beesel Nieuws

De gemeente heeft na een melding dat er vermoedelijk asbest in het wegdek van de Berkenhutweg zat een onderzoek ingesteld. Bij het onderzoek werd daadwerkelijk asbest aangetroffen. De gemeente heeft de weg afgesloten met borden en lint. De gemeente laat nu onderzoeken hoeveel asbest er in het wegdek zit. Ook moet duidelijk worden in welke lagen van het wegdek de gevaarlijke vezels verwerkt zitten.

De uitslag wordt volgende week bij de gemeente verwacht. Daarna zal bekeken worden hoe het asbest gesaneerd gaat worden. Het is niet bekend of de gemeente ook andere wegen in de omgeving van het Beeselsbroek laat onderzoeken op asbest. De gemeente heeft contact gehad met de GGD Limburg Noord om mogelijke gezondheidsrisico’s in kaart te brengen.

Asbestvezels kunnen vrijkomen wanneer het breekt, die vezels kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Zolang asbest in gebonden toestand verkeert, is er geen gevaar voor de gezondheid. Om te voorkomen dat wandelaars en fietsers over de Berkenhutweg onnodig risico lopen, is de weg afgesloten.

Tummers advertentie