Brandweer opent week van de veiligheid in Beesel

Gem. Beesel Nieuws

Een wethouder vast in een ‘brandend’ gebouw in Beesel, een verkeersongeval met beknelling op het Raadhuisplein in Reuver, en een bestelbusje geladen met gevaarlijke stoffen die lekten op het zelfde plein, een drukke dag voor de Reuverse brandweer. Natuurlijk werd alles gespeeld ‘alsof’. De brandweer gaf zaterdag in Beesel en in Reuver de aftrap voor ‘de week van de veiligheid’ in de gemeente. Jong en oud wordt gedurende de week door verschillende activiteiten uitgenodigd om mee te doen én mee te beleven. Samen gaan we op zoek naar een antwoord op de vraag: Hoe veilig zijn wij?

Dinsdag 8 oktober, 14.00-16.00: Sirene met slagroom (Brasserie Bösdael, Reuver)
De GGD, Brandweer, Ambulance en de Zorggroep gaan met senioren uit de gemeente Beesel in gesprek over verschillende, alledaagse en zeer belangrijke veiligheidsthema’s. Onder het genot van een kopje koffie en een stuk vlaai (vandaar die slagroom). Aanmelden is gewenst.

Dinsdag 8 oktober, 20.00-22.00: Huiselijk geweld (Gemeentehuis, Reuver)
Welke stappen moet ik als professional nemen wanneer ik het vermoeden heb van huiselijk geweld? Het Steunpunt Huiselijk Geweld verzorgt een voorlichting en vertoont de buitengewoon indrukwekkende film ‘zingen in het donker’. Deze avond is gericht op professionals in de gemeente Beesel (van huisarts tot leerkracht, fysiotherapeut en psycholoog). Aanmelden is gewenst.

Dinsdag 8 oktober, 19.15-21.30: Alcohol, pubers en opvoeden (BC Broekhin, Reuver)
Een interactieve bijeenkomst voor ouders van pubers. Over omgaan met alcohol in de opvoeding. Deze avond wordt verzorgd door het CJG en de preventiemedewerker van Vincent van Gogh in samenwerking met het Helder Theater. Aanmelden is gewenst via www.cjgbeesel.nl.

Woensdag 9 oktober, 14.00-17.00: Scootmobieldag (Brasserie Bösdael, Reuver)
Het Gemeentelijk Gehandicaptenplatform Beesel (GGB) organiseert een scootmobieldag. Er is aandacht voor de scootmobiel vanuit verschillende oogpunten. Deskundige Jos van Rens geeft een lezing over ‘De scootmobiellist veilig op weg’. Vanuit ergotherapeutisch oogpunt zal Paulien Sloesen tips geven over het verantwoord gebruik van de scootmobiel, met oog voor persoonlijke mogelijkheden. Daarnaast is er een voorlichting gegeven door Dhr. Van Zandbeek van de firma Ligtvoet over wat te doen bij pech onderweg. Aanmelden is gewenst (en zeer belangrijk in verband met de ruimte).

Donderdag 10 oktober, 13.30-15.00: Veiligheid in en om het huis (De Bongerd, Beesel)
Informatie door het Preventieteam van de Politie over ‘veiligheid in en om het huis’. Met behulp van filmpjes geeft de Politie voorlichting over verschillende risico’s en hoe die eenvoudig te beperken. Aansluitend aan de presentatie plaatst dit team de eerste kierstandhouder aan een Beeselse deur! Aanmelden is gewenst.

Donderdag 10 oktober, 20.00-21.00: Internetfraude (Gemeentehuis, Reuver)
De Rabobank weet als geen ander hoe belangrijk een goed beveiligde digitale omgeving is. Toch is niet alles te voorkomen en vraagt bijvoorbeeld internetbankieren ook iets van de gebruiker. Vandaar deze voorlichting over internet- en betaalpasfraude zoals phishing en skimming. Aanmelden is gewenst.

Vrijdag 11 oktober, 13.30-15.30: Afsluiting (Raadhuisplein, Reuver)
Met een burgernetpromotie en de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de wijkagent sluiten we de Week van de Veiligheid in Beesel af. De hele week heeft er een brievenbus op het Raadhuisplein, de Jan Linders en de Coop gestaan waarin iedereen zijn of haar antwoord op de vraag ‘wat ga ik doen om de veiligheid in de gemeente Beesel vergrote’ heeft mogen stoppen. Als toetje vindt er een trekking plaats waarbij uit de inzenders leuke pakketjes met een VVV-bon t.w.v. €50,- en €25,- wordt verloot.

Aanmelden gewenst = Aanmelden kan via de website van de gemeente Beesel.

[embedplusvideo height=”388″ width=”640″ editlink=”http://bit.ly/1aa7sMe” standard=”http://www.youtube.com/v/g2_8qjjLpF8?fs=1&hd=1″ vars=”ytid=g2_8qjjLpF8&width=640&height=388&start=&stop=&rs=w&hd=1&autoplay=0&react=0&chapters=&notes=” id=”ep8537″ /]

Foto’s: David Dunnaway
Tummers advertentie