Windjbuujelsjlager 2014 van de hand van Nol Wassen

Nieuws Reuver

Uit 11 inzendingen werd zaterdagavond 5 oktober 2013 deze sjlager van de hand van Nol Wassen gekozen als Windjbuujelsjlager 2014. Het is een mars waarin hij beschrijft hoe en waarom hij met carnaval juist dat café binnengaat waar wat te doen is, waar het vol is en waar volop gefeest wordt en ‘s-nachts op weg naar huis nog even aangaat bij de kastelein die nog op hem heeft gewacht. Hij beschrijft dat op zo’n manier dat iedere carnavalsvierder zichzelf daarin herkent. Dit liedje is getiteld “Dao hange desjlingers” en werd gezongen door “de Harie’s”, zijnde Har Geraeds en Jan Stinges.

Effe nieks oppe tweede plaats
Op de tweede plaats eindigde de veteranen vanRevoc/VCB met het  liedje genaamd “Effe nieks” van Bas Geujen en Jac van Deuzen. Ook in dit liedje had Nol Wassen een hand want hij tekende samen met Jac en Bas voor de muziek. De veteranen zongen dat ze met “die dagen” even helemaal niets gaan doen. Ze willen carnaval vieren met alleen maar flauwekul.

Plaats drie vuur debutante Marina Claessen
De nummer drie, genaamd “Doeën biejein” werd gemaakt door Jack Claessen en op de bühne gebracht door diens dochter Marina Claessen. Het is een lief  luisterliedje waarin Marina zingt van het geluk dat ze meemaakt met carnaval samen met… ja, met wie eigenlijk?… dat verraadt ze ons niet.

Nieuwe intochtmars
Bij aanvang van de avond werd de intochtmars van de Windjbuujels voor de eerste keer gepresenteerd bij de opkomst van Prins Sjoerd I met zijn gevolg. Deze mars zal telkens als Prins en Raad van 11 ergens hun opwachting maken gezongen en gespeeld worden. Ron Asperstekende voor de tekst en muziek.

Aanwiespries voor ‘de maedjes van noe’
De jury bepaalde ook wie de zogenaamde “aanwiespries” verdiende dit jaar. Dat waren “Demaedjes van noe”, ’n stel enthousiaste jonge meiden die voor de eerste keer deelnamen aan de liedjesaovend en de manier bezongen waarop zij tegenwoordig carnaval vieren met hun digitale hulpmiddelen. Echt actueel dus. De tekst en muziek zijn van de hand van John Wassen.

Nadat de jurypunten waren opgehaald stond er nog als verrassing een intermezzo-act op de bühne. Als thema voor het komend seizoen hebben de Windjbuujels het motto “’t Hingk in delóch” uitgeroepen. Ger Geerlings heeft hierop ingespeeld en een liedje geschreven dat (buiten mededinging) werd gezongen door “de Vaeskes”. Op ludieke wijze bezongen de zusjes Vaessen wat er in de lucht hangt.

De avond werd gepresenteerd door Vorst Hans Boonen en muzikaal opgeluisterd door joekskapel“de Dorsvlaegels”.

Foto: Windjbuujels
Tummers advertentie