Ook Limburgse meisjes slachtoffer in grote zedenzaak

Overige

Een 48-jarige man uit Cuijk wordt ervan verdacht bijna driehonderd minderjarige meisjes uit het hele land via internet te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen. Volgens het Openbaar Ministerie zou de man ook Limburgse slachtoffers hebben gemaakt. Het OM kon niet vertellen om hoeveel meisjes het gaat, en waar ze vandaan komen.

De meisjes zijn tussen de tien en zeventien jaar oud. De man heeft zeker 11 meisjes in het echt ontmoet en misbruikt, dat zegt het OM. De man is z’n acht jaar actief, en verleidde de meisjes vooral via chatboxen. Hij maakte daarbij gebruik van verschillende identiteiten. Bij een huiszoeking in de woning in Cuijk zijn ongeveer 26.000 filmpjes en 144.000 foto’s gevonden die de verdachte maakte van de slachtoffers. Uit onderzoek blijkt dat de man alleen handelde. Het is tot nu toe niet gebleken dat hij de filmpjes verspreidde.

Van de meisjes die aangifte hebben gedaan, is bekend dat de seksuele handelingen in de woning van de verdachte plaatsvonden en dat de man dit op beeld heeft vastgelegd. Het is nog niet bekend of andere meisjes aangifte gaan doen.

De politie kwam de man op het spoor nadat de politie de publiciteit had gezocht in een vermissingszaak. Het vermiste meisje werd bij de verdachte in de auto aangetroffen.

Tummers advertentie