Verkeerschaos in Reuver na storing overwegen

Reuver

Vrijdagmiddag was er lange tijd geen treinverkeer mogelijk tussen Reuver en Swalmen vanwege een sein- en overwegstoring. Als gevolg daarvan waren 3 overwegen in Reuver dicht, Rijksweg, Heerstraat en Hovergelei. Ook strandden honderden reizigers in Reuver en Swalmen omdat de trein niet door kon rijden. Bussen werden ingezet om de reizigers verder te brengen naar hun bestemming.

Het woon en werkverkeer had ook last van de storing, met lange files op de Rijksweg en Heerstraat als gevolg. Hoewel tientallen automobilisten door de slagbomen reden kozen er veel toch voor een alternatieve route. In eerste instantie ging de spoorbeheerder er vanuit dat de storing in het einde van de avondspits verholpen zou zijn, nadat een aantal monteurs in het regelstation in Reuver onderzoek hadden gedaan werd de storing ontdekt.  Na ruim anderhalf uur was de storing verholpen en kon het verkeer weer doorrijden. Ook het treinverkeer kwam daarna weer opgang.

Foto: David Dunnaway
Tummers advertentie