Voortbestaan Bis-Bis Reuver onduidelijk

Gem. Beesel Nieuws

De gemeente Beesel heeft al jaren een contract met kringloopbedrijf BIS-BIS. Inwoners van de gemeente Beesel kunnen bruikbare spullen bij BIS-BIS Reuver inleveren voor hergebruik. Als hergebruik niet meer mogelijk is, zorgt BIS-BIS ervoor dat oude spullen zo goed mogelijk gescheiden worden zodat ze verwerkt kunnen worden tot nieuwe producten. Ook haalt BIS-BIS bruikbare en niet-bruikbare huisraad aan huis op en zamelt men vier keer per jaar aan huis textiel in.

Veel kringloopbedrijven in het land hebben last van de crisis, ze krijgen minder spullen binnen en wát er binnenkomt is vaak van mindere kwaliteit. Ook de winkel van BIS-BIS in Reuver ervaart dit. De kringloopwinkel heeft het financieel zwaar.

Het huidige contract met BIS-BIS loopt af per 31 december 2013. Zowel de gemeente als BIS-BIS vinden het in stand houden van een kringloopbedrijf binnen de gemeente Beesel belangrijk. Beesel en BIS-BIS zoeken samen naar mogelijkheden om een kringloopwinkel in de gemeente Beesel in stand te houden.

Tummers advertentie