Bloedspoor verraadt schilderijendief

112 Regio Venlo

De politie heeft vrijdagavond een onderzoek ingesteld na een melding dat er bloed was aangetroffen in de hal van een appartementencomplex aan de Mercatorstraat.

Het betrof een behoorlijke hoeveelheid bloed terwijl verder niks bekend of te zien was van een gewond persoon. Agenten volgden het bloedspoor en kwamen uit bij een woning enkele straten verder. Daar werd de woning betreden en troffen de agenten een persoon aan die een behoorlijke snijwond had aan zijn hand.

Hij had echter een onsamenhangend verhaal over de oorzaak van zijn wond. Daarom stelde de politie een verder onderzoek in waaruit bleek dat de 48-jarige Venlonaar in het appartementencomplex enkele schilderijen uit de hal had gestolen waarbij hij zich kennelijk heeft verwond. De verdachte werd na behandeling in het ziekenhuis ingesloten voor verder onderzoek.

Tummers advertentie