Steeds meer huurders in de problemen

Gem. Beesel Regio Peel en Maas Regio Roermond Regio Venlo

In Limburg komen steeds meer huurders met huursubsidie in de financiƫle problemen, vooral in Midden-Limburg komen er steeds meer onder de armoedegrens. Vooral de vaste lasten vormen een gevaar zoals, stijgende huurkosten, een hogere energierekening en een lagere koopkracht maakt het lastig om het hoofd boven water te houden.

Momenteel leeft 30% onder de armoedegrens in Midden-Limburg, in noord 20%. Komende jaren stijgt dat percentage, volgens de Nederlandse Woonbond zou er in 2017 z’n 41% onder de armoedegrens wonen in midden en in noord 30%. De snelle stijging is mede dankzij de kabinetsplannen die zijn meegerekend in de voorspelling. Om armoede onder huurders te beheersen zou verbetering van de huurtoeslag, gerichte energiebesparing en vooral een gematigd huurbeleid nodig zijn aldus de bond.

Tummers advertentie