Nieuw cultuurpodium in Peel en Maas

Regio Peel en Maas

Club Zuyd, een nieuw cultuurpodium in Peel en Maas, gaat bijzondere concerten en kleine theateruitvoeringen opvoeren. Dit zal gaan gebeuren voor een klein publiek in het activiteitencentrum van Vorkmeer in Panningen. Het initiatief van Stefan Nijssen wil mensen die moeilijk hun draai kunnen vinden in de hedendaagse maatschappij, betrekken bij de activiteiten van Club Zuyd. Zo wil Nijssen jongeren uit deze groep een stage bieden.

Het nieuwe cultuurpodium moet geen bedreiging vormen voor de huidige cultuurpodia. Nijssen wil juist de samenwerking zoeken, zoals ook Station Zuyd dat doet. Club Zuyd komt voort uit het project Station Zuyd met onder meer de opnamestudio van Nijssen in het activiteitencentrum van Vorkmeer.

Het eerste concert van Club Zuyd zal op dinsdag 19 november plaatsvinden. Dan zal John Helliwell, de saxofonist van Supertramp, optreden met pianist Egbert Derix.

Tummers advertentie