Statenlid GroenLinks lobbyde voor eigen bedrijf

Regio Venlo

De fractievoorzitter van GroenLinks in de Provinciale Staten van Limburg, Margriet van Tulder, ligt onder vuur. Ze zou in juni bij het CDA en de VVD hebben gelobbyd voor financiële steun aan het noodlijdende educatiecentrum Ithaka Science Center in Tegelen, waarvan ze met haar partner oprichter en directeur was.

Margriet van Tulder heeft gouverneur Theo Bovens gevraagd om onderzoek te doen naar de beschuldiging van belangenverstrengeling. Zelf vindt ze dat ze integer gehandeld heeft. Ook coalitiepartijen CDA en VVD zetten grote vraagtekens bij de handelwijze van hun collega.

Volgens Van Tulder is er geen sprake van belangenverstrengeling: ‘Ithaka dreigde om te vallen, waarbij ook gemeenschapsgeld verloren zou gaan.‘ Volgens haar was het vooral een praktisch aanbod, dat achteraf misschien ‘niet handig‘ was. Volgens Van Tulder wilde niemand de problemen rond Ithaka adopteren en omdat haast geboden was, voelde ze zich geroepen dit toch onder de aandacht te brengen.

Tummers advertentie